za. apr 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ABN Amro start test met NFC ring

ABN Amro is een test gestart met betalen via wearables. Het gaat bijvoorbeeld om een ring of horloge. Hierin wordt gebruik gemaakt van een NFC-chip, waarmee betaald kan worden bij de daarvoor geschikte pinautomaten.

Waar contactloos betalen kort geleden nog speciaal was, is het snel uitgegroeid tot iets vanzelfsprekends. In bankpasjes zit een Near Field Communication-chip (NFC-chip) waarmee bedragen tot 25 euro kunnen worden afgerekend. De chip kan ook in iets anders dan een bankpas verwerkt worden. Sommige smartphones hebben al een NFC-chip.

Het bedrijf Kerv bracht eerder dit jaar een ring uit, waar een NFC-chip in is verwerkt. ABN Amro is de tests onder andere met Kerv begonnen. De ontwikkelaar van de ring heeft de slimme ring via Kickstarter uitgebracht. De crowdfunder geeft nu op de website aan dat Kerv zaken heeft lopen op het gebied van intellectuele eigendommen. Het is dus niet duidelijk of de keuze voor de start-up een goede is geweest. Door de intellectuele eigendomsgeschillen, is de website van Kerv meestal niet te bereiken.

ABN Amro test met meerdere wearables

ABN Amro geeft aan dat er naast de ring, nog veel meer mogelijkheden zijn voor het gebruiken van een NFC-chip. Er wordt momenteel bijvoorbeeld met een horloge getest. Ook is het met sommige telefoons al mogelijk om gebruik te maken van de techniek. Verder is er eerder al getest met zonnebrillen en armbanden. De ring zelf is ook al eerder gebruikt. Creditcardbedrijf Visa heeft als marketingstunt een ring voor betalingen uitgebracht.

Naast betalen, zijn er meer mogelijkheden met een NFC-chip. Zo kun je er bijvoorbeeld mee inchecken bij het openbaar vervoer. Daarnaast is het mogelijk om een slim slot te openen met de chip. De chip in de wearables werkt in principe hetzelfde als een bankpas. Wanneer er bijvoorbeeld voor meer dan 25 euro moet worden betaald, zal er om een pincode worden gevraagd.

De innovatie houdt niet op bij de wearables. Peter Joosten heeft een NFC-chip onder zijn huid laten plaatsen. Erg handig, want zo kun je hem niet kwijtraken. Het is echte nog maar de vraag of het grote publiek klaar is voor een chip onder de huid.

About Post Author