Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ajax finaal vernederd in klassieker

Feyenoord,Ajax

Tenues

Feyenoord was gisteren een klasse te sterk voor Ajax. De Amsterdammers verloren met 6-2 van Feyenoord, mede dankzij twee treffers van Robin van Persie. Ajax loopt nu 5 punten achter op koploper PSV, dat met 2-1 won van FC Groningen.

Na een doelpuntrijke eerste helft, leidde Feyenoord al met 3-2. De Ajacieden begonnen de wedstrijd echter wel sterk. Al na zeven minuten schoot Schöne de Amsterdammers op voorsprong via een knap ingeschoten vrije trap. Jens Toornstra en Steven Berghuis maakte er 2-1 van. Hakim Ziyech scoorde de 2-2, waarna Robin van Persie de ruststand van 3-2 bepaalde.

De tweede helft werd compleet gedomineerd door de Rotterdammers. De 4-2 kwam ook op naam van de Man of the Match, Robin van Persie. Vilhena tekende voor de 5-2. Als klapper op de vuurpijl maakte Ayoub, die net 5 minuten in het veld stond, de 6-2.

Feyenoord leeft op na gelijkmaker

Na de 1-1 leefde Feyenoord weer helemaal op. De ploeg van Van Bronckhorst nam het initiatief en na een half uur werd het 2-1. Ajax werd hierna niet echt meer gevaarlijk.

De defensie van Ajax maakte achterin veel fouten. Vooral Mazraoui maakte een zeer zwakke indruk. Feyenoord was in elk duel een stuk feller dan de Amsterdammers. Dit bleek ook toen Tadic bang het duel in ging. Hier kwam vervolgens een doelpunt uit voor Feyenoord.

Ook de man van 86 miljoen euro, Frenkie de Jong, was de hele wedstrijd onzichtbaar. Meer dan een paar simpele balletjes richting de keeper kwam er niet van. Heeft Barcelona er wel goed aan gedaan om deze overschatte voetballer aan te schaffen voor dit astronomische bedrag?

Staande ovatie voor Van Persie

De mans van twee goals werd als een held ontvangen in de Kuip. Toen hij zijn tweede maakte, liep hij dansend op het veld. Ook toen de wedstrijd weer begonnen was, zag je Robin van Persie het publiek bespelen. Hij werd in de 68e minuut gewisseld en kreeg een staande ovatie van de fans.